Terug

Wat zijn de mogelijkheden voor mij als mijn salaris niet voldoet voor de hypotheek na een echtscheiding?

Vincent Evers

Geachte heer/mevrouw, In verband met een echtscheiding heb ik enkele vragen m.b.t. mijn woning en wil ik graag uw advies. Ik heb een koopwoning met daarbij twee hypotheken, te weten:

  • € 375.000,00
  • € 12.500,00
 Aangezien de huizenprijzen dalen, is er nu sprake van een onderwaarde. De WOZ-waarde van mijn huis is momenteel € 288.000,00. Ik wil gaan scheiden en wil zelf graag in mijn huis blijven wonen. Dat betekent dat mijn vrouw afstand doet van het huis. Omdat er een onderwaarde is van ong. € 75.000,00 ben ik bereid die schuld in z’n geheel op me te nemen, als mijn vrouw geen alimentatie eist.  Mijn brutojaarsalaris is € 55.000,00 Ik ga er vanuit dat ik geen nieuwe hypotheek hoef af te sluiten maar dat de bank mijn vrouw ontslaat van haar hoofdelijke aansprakelijkheid. Mocht mijn salaris niet voldoende zijn om deze hypotheek te verkrijgen, welke mogelijkheden heb ik dan? Een paar dingen waaraan ik denk:
  • In eerste instantie geen ‘volledige’ echtscheiding maar een scheiding van tafel en bed.
  • Kan het inkomen van mijn vriendin meetellen. Ik heb met haar een LAT-relatie.
  • Mijn vriendin heeft eigen vermogen. Kan zij voor mij borg staan?
  • Zijn er andere opties?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Er zijn meerdere mogelijkheden alleen zal wel een goede inventarisatie plaats moeten vinden. U kunt mij bellen op 06 51353134.