Artikel afbeelding

Laat de zon meebetalen aan jouw hypotheek.

Als je een huis koopt en je sluit hiervoor de hypotheek af of je wilt wilt je hypotheek oversluiten voor lagere maandlasten dan kijk je natuurlijk naar de bruto en netto lasten van deze hypotheek. We bekijken of je deze lasten nu kan betalen en ook of je deze in de toekomst nog kan betalen. Een hypotheek is immers een contract voor de lange termijn. Ook kijken we of je de lasten kan betalen op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt of als je je baan verliest.

Bij een koopwoning zijn de hypotheeklasten echter niet de enige kosten die je hebt. Er worden verzekeringen afgesloten, het onderhoud moet gedaan worden en de energiekosten moeten worden betaald. Juist over dit laatste onderwerp willen we je hier het een en ander vertellen.

Een hypotheek op zonne-energie!!

De energiekosten maken een aanzienlijk deel uit van de totale maandlasten rondom jouw nieuwe of je bestaande woning. Daarom helpen wij je graag mee om deze energiekosten te verlagen met behulp van de zon. Een hypotheek op zonne-energie dus. Naast onze lage rentes profiteer je zo dubbel op je woonlasten.

Hoe werkt het?

Bij het afsluiten van de hypotheek brengen we op de eerste plaats de hypotheeklasten in kaart. Vervolgens brengen we de totale woonlasten in kaart welke van toepassing zijn op jouw nieuwe woning. Denk hierbij dus aan de verzekeringen, de onderhoudskosten en de energie-kosten.

Hierna gaan we op een slimme manier kijken hoe we met behulp van de zon jouw energiekosten kunnen verlagen en dat doen we door te onderzoeken of zonnepanelen bij jouw nieuwe woning hieraan kunnen bijdragen. Het is namelijk niet altijd mogelijk om voor deze oplossing te kiezen en het kan zijn dat de woning op een aantal punten moet worden aangepast (denk bijvoorbeeld aan een andere meterkast of een versteviging van de dakconstructie).

Als we kiezen om de totale maandlasten te verlagen met behulp van zonne-panelen, dan gaat hier een investering aan vooraf. De panelen moeten worden aangeschaft en geïnstalleerd en dat kost geld.

De investering in zonne-panelen kunnen we echter meenemen in de nieuwe hypotheek. Banken willen je een hogere hypotheek aanbieden om de investering in zonnepanelen te bekostigen. Het idee hierachter is dat deze investering bijdraagt aan lagere maandlasten en dat is voor de bank ook weer een beter uitgangspunt.

Zo hoef je dus de investering niet uit eigen middelen te betalen en houd je geld over om bijvoorbeeld jouw nieuwe woning verder in te richten.

Als we de totale investering meefinancieren kan dat tegen de thans hele lage hypotheekrente. Zo profiteer je al snel en eenvoudig van een flinke maandelijkse kostenbesparing!! Door deze lage rente én het voordeel dat je krijgt op jouw energierekening heb je de investering in een vrij korte tijd terug verdiend.

Voorwaarden NHG (nationale hypotheek garantie) bij energie besparende maatregelen:

Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 259.700 (106 % van de marktwaarde).

Op July 24, 2017