Duitse hypotheek afrader

Vanaf 1 juli 2013 kunnen huizenkopers in heel Nederland een Duitse annuïteitenhypotheek tegen lage rente afsluiten. . Een consortium van zo’n twintig Duitse instellingen, waaronder grootmachten als Deutsche Bank en Allianz, begeeft zich op de Nederlandse hypotheekmarkt en staat op het punt een prijzenoorlog te ontketenen met de ‘dure’ Nederlandse banken.

Eéndagsvlieg

Uit de de stormloop van aanvragen en publiciteit blijkt dat Nederlanders niets geleerd hebben van het debacle IceSave. Prijsvechters die snel marktaandeel veroveren en de krenten uit de pap halen om vervolgens te verdwijnen van de Nederlandse markt. De Nederlander ziet een buitenkans, maar zal op termijn duurder uit zijn.

Consument de dupe

Voorbeelden te over van prijsvechters die na een periode van lage tarieven, dure-, niet marktconforme verlengingsvoorstellen aanbieden en de consument zit klem.

Korte termijn

DSB Bank ging failliet en geen bank die deze klanten wil overnemen. Gmac, BNP Paribas en Bank of Scotland doen geen zaken meer in Nederland en ELQ bediende moeilijke risico’s om vervolgens haar hypotheekactiviteiten te staken. Allemaal prijsvechters die van de Nederlandse markt verdwenen en hun klanten droevig achterlieten.

Bezint eer ge begint

Gretigheid van de Nederlanders leidt op termijn tot desastreuze resultaten. Adminstratiekantoren die de klanten overnemen, onbereikbare adviseurs en niet over te sluiten hypotheken. Nederlanders bezint eer ge begint! Ga bij een gerenommeerd advieskantoor praten en laat u niet leiden door éendagsvliegen.

Op June 28, 2013